Site icon Didim Rehberi

Didim tekne turları

Akvaryum koy Altınkum

işte gerçek akvaryum koy

Didim Tekne Turları Günlük Altınkum Didim veya Akbükten çıkılan günübirlik tekne gezileri

Didimde yapılacak en güzel gezilerden biri de tekneyle günübirlik çıkılan bu gezilerdir.

Yazın başlangıcıyla kış boyunca limanda bakımda tutulan tekneler yavaş yavaş Altınkum, Akbük gibi yerlerinde son hazırlıklarını tamamlarlar.

Limandan ayrılır ayrılmaz eğlence başlar. Yolcular diledikleri şekilde güneşte yada masalarda oturarak demirlenen koylarda kendilerini cam mavisi koylarda serinliğe bırakırlar.

Altınkumdan veya AkbüktenTekneyle günübirlik geziye çıkılan teknelerin hepsinde can yelekleri, ilk yardım durumunda kullanılacak yangın söndürücü vb ekipman donatılmış ve son derece güvenlidirler.

Sabah 10:00 gibi çıkılan ve akşam 17:00 sularında dönülen bu gezide bütün tekneler kendilerine göre bir öğle yemeği verirler..

Bu genellikle teknenin mutfağında piştiği gibi karaya yanaşılan anlaşmalı bir restoranda da olabilmektedir.

Altınkumda çıkılan eski rota Cennet Adasından sonra direkt karşı yakadaki Haydar koy ve onun Bozbük tarafına kalan bir diğer koya gezi ile ve ardından tekrar Cennet Adası ve Köy hizmetleri -Dalyanaki- Koyundan başlayarak Polis Akademisi koyu ve Cennet Koy, Akvaryum koy gibi koylar gezildikten sonra Akşamüstü Altınkum açıklarından dönülürdü.

Son Yıllarda Cennet Adasından karşıya gitmeyip direkt Dalyanaki ve devamındaki koylara uğranılan rota benimsenmiştir. Böylelikle çok koy gezmek yerine daha uzun molalar verilerek yolcuların daha az yorulması mı düşünülmüştür yoksa mazot mu pahalıdır bilinmez ama Didime gelip de bu geziye katılmamak olmaz.

Öğle yemeğinde genellikle köfte + makarna + salata veya günün mönüsünde tavuk veya balık da olabilmekte, detaylar için Altınkum limanına gidip bizzat tekne turuna çıkan tekneleri görebileceğiniz gibi, otelinizdeki seyahat acentalarının temsilcilerinden de bilgi alabilirsiniz.

Web sitemizde sponsor sayfası bulunan teknelerin fotoğraflarına tıkladığınızda açılan tanıtım sayfalarındaki kendi iletişim numaralarından direkt telefonla arayıp detaylı bilgi sahibi de olabilirsiniz.

Geziye çıkmak istediğiniz tekneyi bizzat Altınkumda veya Akbükte limana gidip önceden görebilir, ordaki görevli arkadaşlardan detaylı bilgi alabilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Tekne turu yapan tekne sahibiyseniz sizlere de bunun gibi bir tanıtım sayfası hazırlayabiliriz.

ilki h reis tekne turu günübirlik

 
Akbükte Günlük Tekne turu Boztepe Teknesiyle

 

Exit mobile version