Site icon Didim Rehberi

Manastır Koyu

Manastır koyu Didimin en güzel plajlarından sadece bir tanesi

manastır koyu Plajı

Manastır Koyu
Parlementerler sitesi ve Didim Marinaya giden yola devam ederken sağ tarafta toprak yol var.

İlerde ise Didimin en Büyük Oteli inşaa ediliyor.
Altınkum’un batısında yer alan bu manastır koy Altınkum’a nazaran daha sakin bir koy olup yıllarca yerel yönetimler kamyonlar dolusu kum çekerek; kış aylarında sellerin süpürdüğü Altınkum ana Plajına takviye yaptılar.

Burada eski bir manastır ve bununla alakalı küçük kilise (Şapel) kalıntısının olduğu söylenir. Eğer gerçekten öyleyse bile iyi korunamamış veya başkaları tarafından barınma amaçlı tamirat ilave ve benzeri işlemlerden geçmiş olabileceğinden aslıyla hiçbir bağı kalmamış bir dam görünümünde bir yapı kalıntısına da rastlanır.

Bu plajda şemsiye şezlong kiralayabileceğiniz, soğuk içecek ve aperatif birşeyler yiyebileceğiniz bir yer de bulunuyor.

Aracı olan tatilciler için çok güzel bir seçenek, yakın zamanda burada kıyısı olan Didimin en büyük Oteline giden daha düzgün bir yol yapılması bekleniyor.

Aracı olmayan tatilci bisikletle gidebilir.

manastır koyu plajı

Manastır koyuna giderken izlenecek güzergahı gösterir google haritası
Manastır koyuna nasıl gidilir ? : Altınkumdan Parlementerler sitesine veya yeni yapılan Didim Marina Yat limanına doğru giderken sağ tarafta bir toprak yol ve gelişi güzel dozerle sıyırtılmış molozlar göze çarpar.

Bu yolu takip edince yaklaşık ikiş buçuk üç kilometre sonra deniz görünür, yolun sonunda plaja iş makineleriyle set çekilmiş.

Aşağıdaki bağlantıları da geziniz

Exit mobile version