Site icon Didim Rehberi

Cafe Olive Sanat Galerisi

Art Gallery Didim Akköy Village

Sanat Galerisi Cafe Olive Akköy köyü Didim

Didime geldiğinizde bir gününüzü çevreyi keşfetmek için ayırın.
Milet’e gidin, köy pazarlarından alışveriş yapın, Akköyde Cafe Olive Sanat Galerisine uğrayın.

Cafe Olive Sanat Galerisi “Antik Yollar kesişiminde bir nefes zeytin”
Tarih boyunca bir medeniyet kavşağı olarak bilinen Milet – Prien – Didyma antik kentlerinin kavşak noktası Akköy’de geçmişle bugünü buluşturan yeni bir mekan Café Olive…

Büyük filozof Tales’in doğum yeri Milet antik kentine 5 kilometre, Büyük İskender’in evinin bulunduğu Priene antik kentine 17 kilometre uzaklıktaki Akköy, yüzyıllar boyu falcılık merkezi olarak bilinen Didyma Apollon tapınağına 10 kilometre mesafesiyle üçgenin tam ortasında yer almakta…
Zeytin, Tütün, Üzüm ve Çilek

Önceleri, Akköy’ün Eski Rum evleriyle taş işçiliğinin en güzel örneklerini sergileyen sokaklarında dolaşırken, tütün tezgahları arasında gezinti yapabilirdiniz. Bugün tütün eken aile ve tütüncülük kalmadı.

Akköyün sokaklarında yürüyüş yapabilir; zeytin kokulu avlulardan geçip, köylülerin kendi ürettikleri zeytinyağını alabilirsiniz.

Akköy halk pazarı haftada bir gün ve Perşembe günleri kurulur. Sabah erken saatlerde başlamasına karşın öğlene doğru dağılır.

Bunun haricinde yaz aylarında Didim istikametinde köy çıkışında Akköylü üreticilerin kurduğu kooperatifin Köy Pazarı – üretici pazarı haftanın her günü tüm gün boyunca akşam geç saatlere kadar açık.

Cafe Olive Sanat Galerisi

Her nekadar adı “Cafe” kaldıysa da burası hiçbir zaman bir cafe olmadı. Yiyecek içecek bulunmuyor fakat köy içi ve çevresindeki kahvehane ve kahvaltı mekanlarından yiyecek – içecek temin edilebilir.

Yöreden esinlenerek oluşturulmuş Sanat Eserleri, akrilik ve yağlı boya tablolar görülebilir.

Akköyde 20 dakikalık yürüyüş sizi stresten uzaklaştırır.

Köy içinde gezebilir, fotoğraf çekebilir ve Akköy tarihçesini öğrenebilirsiziniz.

Sanat Galerimiz yaz – kış açık.

Exit mobile version